KüLTüR MANTAR TOHUMU FOR DUMMIES

kültür mantar tohumu for Dummies

kültür mantar tohumu for Dummies

Blog Article

Mevsim şartlarına uygun olarak aşılanan yüksek kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.

ceyhan nehri doğal beslenme doğal ev yapımı doğal gıda doğal hayvancılık doğal tarım doğal tarım bahçesi doğal yaşam doğal yaşam bahçesi fotoğraf hayvancılık kardeş bitkiler keçiboynuzu pekmezi mehmet tülüce osmaniye sağlıklı beslenme zehirsiz tarım zeytinyağı

Kuzugöbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor. Kansızlık yani anemi rahatsızlığına da büyük fayda sağlar. Ayrıca bağırsak ve mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Hastalıkların iyileştirilmesinde sık sık kullanılan mantar; B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içerir.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İoffer bir yetiştirme ortamı için Ortalama olarak ten kg kompost içine three hundred gram ile five hundred gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Sıcaklık ve nem kontrolü: Mantarların her aşamada farklı sıcaklık ve nem ihtiyacı vardır.

Zaten bir kez deneyince sık sık yapmak isteyeceksiniz, eminiz: Karnabaharlı ragu soslu makarna tarifi

Mantar yetiştiriciliğinde kullanılacak kompostun hazırlanmasında belirli aralıklarla yapılan aktarma, sulama, havalandırma get more info ve bazı maddelerin eklenmesi işlemlerinin amacı, kültür mantarının gelişmesi için en uygun ortamı OLUŞTURMAKTIR .

Kuzu Göbeği Mantarı Morchellaceae mantar familyasından gelen yenilebilir lezzetli bir mantar türüdür. Avrupa’da hatta bazı kesimler tarafından morel mantarı olarak bilinir. İlk kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği ve evcilleştirilme süreci 1982 yılında başlamıştır.1990 yılında ise tamamen istenilen bölgede yetiştirilmeye başlanmıştır. Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği sürecinde ise en başarılı adım Çinliler tarafından gerçekleşti.

Tohumlarfidana.net’10 satın aldığınız istiridye mantarı tohumları, sağlıklı ve lezzetli mantarlar yetiştirmenizi sağlar.

Doğal Tarım – Permakültür uygulayıcısı Murat Yılmaz bu yazısında kendi bahçesinde yetiştirdiği yerel domates çeşitlerini kendi çektiği harika fotoğraflarla bize tanıtıyor.

Kuzu göbeği faydaları itibari ile tam bir şifa kaynağı olarak görülmektedir. Vitamin eksikliğinden tutun da kan şekerinin dengelenmesine kadar geniş bir etki alanı vardır.

Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Mevsim şartlarına uygun olarak aşılanan yüksek kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.

Report this page